ROADTRIP I DIN FÖRSTA BIL

We are writers. And writers write!

De där egentligen sjukt harmlösa orden yttrades av den fantastiskt begåvade låtskrivaren och textförfattaren Brian Hobbs i ett klassrum någonstans söder om Skanstull 2013. Pretentiöst nog relaterade mitt lilla färska jag till dem, och de gick rakt in i hjärtat. Där har de stannat sen dess, och de slår mig alltid lika hårt när de dyker upp.
Gång på gång.

Välkomna till vad jag siktar på ska bli någon slags oas i en värld av ständigt, oändligt föränderliga flöden.
En värld där tankar och åsikter får ta plats så länge de inte består av mer än 140 tecken.

Att starta en blogg känns rimligt.
Skrivandet i sig är en trygghet, och har fungerat som ett sätt att få ur mig allt det där som bubblar som brinnande sockerdricka inuti ett huvud som alltid haft svårt för att sortera intryck.
Att dessutom göra det så här typ 8 år efter själva mediumets bäst före-datum passerat känns även det jävligt rimligt, eftersom jag så många gånger varit en av de där som är sist på bollen.
(Som förtydligande exempel kan nämnas då jag så sent som 2015 upptäckte hur coolt det kan vara med synthar, sådär 45 år efter Kraftwerk gjort samma upptäckt.)

Jag vet inte riktigt vad det kommer bli av det här ännu, eftersom jag aldrig tidigare haft en blogg. Inte ens en regelrätt dagbok. Men jag har verkligen massor av spännande saker på gång framöver, och jag tänkte att det här kan bli en plats för mig där jag kan reflektera över alltihop. Lite texter, lite anekdoter, lite analyser och en och annan rövarhistoria.

Som att sätta sig baksätet i en rostig Renault 5:a som sjunger på sista versen med några av sina bästa vänner och en dödsbra playlist en strålande junimorgon och ge sig iväg ut på landsvägarna. Helt utan mål.
Kanske kommer det vara lite knackigt i starten, och motorn hostar sig säkert fram de första milen, men förhoppningsvis kommer det kanske i slutändan bli en fin tripp av alltihop.

Och framför allt hoppas jag i all min naivitet att ni kommer tycka det blir lika kul som jag.

Starta bilen. Nu åker vi.

//Calle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *